keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Instagram-kisa

Saimme tehtävän perustaa tilin ja se, joka ottaisi suosituimman kuvan Instagramissa voittaisi. Instagram on sosiaalinen kuvapalvelu, jossa käyttäjät voivat aplikaation avulla ottaa kuvan, tägätä sen hastagin (#) avulla ja sitten julkaista sen Instagramissa.

Itse en ollut käyttänyt Instagramia aiemmin, mutta sen toimintaperiaate oli muun somen perusteella tuttu. Sovimme tiimin kanssa, että jokainen kokeilisi erilaisia kuvia, kuvatekstejä ja hashtageja omalla tilillään, jotta näkisimme mikä toimii. Valitsin linjakseni hyvin löyhällä skaalalla matkailun. 

Siivouspäivä sattui juuri samaan ajankohtaan, ja siellä käydessäni näppäsin muutaman kuvan. Huomasin, että vaikka perustin tilin aivan tyhjästä, hastageilla sai tykkääjiä kuville. Jatkoin kokeilua rantakuvaan Australiasta (näitä kuvia piti hieman Instagramin henkeä vastaan ladata omista kuva-arkistoista) sekä muihin otoksiin omien reissujen varrelta. 

Nämä kuvat keräsivät muutamia tykkäyksiä, mutta päätin googlata ns. "tykkäyslitanian" jolla Instagramin käyttäjät kannustavat muita tykkäämään kuvistaan. Itse aloin käyttämään seuraavia:  #Like #like4like #tagsforlikes #TFLers #liker #likes #l4l #likes4likes #photooftheday #liketeam #likeback #likebackteam #instagood #likeall #likealways #liking. Näillä kuville sai lisähuomiota. 

Tämä postaus on ajastettu, eli kisan loppumetrejä en ehtinyt tähän päivittää. Kuva jäätelöstä Instagram-tilillä slowtravelhelsinki taisi loppujen lopuksi saada eniten tykkäyksiä (kirjoittamishetkellä 78).

1 kommentti:

  1. Hienosti vedetty teiltäkin, mutta teiltä puuttui yksi tärkeä elementti. Käy katsomassa open blogista mikä. Mahtavaa loman jatkoa!

    VastaaPoista